maandag 28 juli 2008

Een weekje Drenthe

Hunebed bij Borger
Boomkroonpad

Nationaal monument in voormalig kamp Westerbork


Na een weekje Wageningen weer naar Drenthe. Op zondag zijn Piet en ik naar kamp Westerbork geweest. Dit was erg indrukwekkend. Het weer speelde hierbij ook een rol. Het was regenachtig.

In het bezoekerscentrum hebben we een film en de tentoonstelling bekeken. Daarna was er een wandeling van 2.5 km naar het terrein waar het kamp was gevestigd. Van de barakken was bijna niets meer over. Wel een stuk rails met een gebogen uiteinde. Ook was er voor elk slachtoffer een steen (102.000) op de voormalige appèlplaats.

Daarna zijn we naar Orvelte geweest. Op maandag zijn we naar Schoonlo gegaan om het openluchtmuseum van Ellert en Brammert te bezoeken. Omdat het slecht weer was waren er weinig bezoekers op deze maandagochtend. Dit had het een belangrijk voordeel, dat je elk huisje goed binnen goed kunt bekijken. Na het openluchtmuseum naar het boomkroonpad.

Op dinsdag naar Zuidlaren voor de fietsvierdaagse. Het waren vier mooie routes. Bovendien hadden we nu goed fietsweer. Zie voor de foto's van de 4daagse Picasa.

Vrijdag eind van de middag zijn we naar her Bargerveen geweest. Tijdens de fietsvierdaagse uit Emmen zijn we hier doorheen gefietst. Het weer was zo slecht dat we toen niet veel hebben gezien. Dit hebben we nu overgedaan. Het Bargerveen is nu een natuurgebied. Vroeger werd hier veel turf gestoken. Op zaterdag naar Assen het Drents museum voor de tentoonstelling van het Terracotta leger. In 2000 heb ik in China dit Terracotta leger gezien. Voor mensen die nog nooit in China geweest zijn is dit een mooie gelegenheid om er iets van te zien. Als je in China dit leger hebt gezien, dan mis je de grootsheid en de sfeer die daar aanwezig is. Maar het was toch de moeite waard om naar het Drents museum te gaan. Na Assen hebben we in Borger Het grootste hunebed gezien in het Hunebed centrum.

Geen opmerkingen: